Przepisy: Chlebek bananowy

Udostępnij post

Przepisy: Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Naszła Cię ochota na coś do przegryzienia do herbatki? Wypróbuj łatwego do zrobienia i smacznego ciasta, którego korzenie sięgają kontynentu amerykańskiego.

ILOŚĆ PORCJI

8 porcje

CZAS PRZYGOTOWANIA

20 minut

CZAS GOTOWANIA

45 minut

CAŁKOWITY CZAS

65 minut

Z Protein Bake Mix masz nieskończone możliwości. Niezależnie od tego, czy naszła Cię ochota na słodką, czy słoną przekąskę, mamy coś dla Ciebie. Spróbuj tego pysznego chlebka bananowego!​​​​​​​​​*

*Nasz produkt zapewnia pełne korzyści odżywcze opisane na etykiecie tylko wtedy, gdy jest przygotowany zgodnie z instrukcją podaną na tej etykiecie. Pamiętaj, że użycie produktu Herbalife w przepisie wymagającym podgrzania może spowodować obniżenie zawartości niektórych witamin w gotowym daniu w porównaniu z wartościami na etykiecie.

 

Wartość odżywcza w porcji:

  • Energia: 183 kcal 
  • Białko: 11,5 g 
  • Węglowodany: 15,2 g 
  • Cukry: 11,0 g 
  • Tłuszcze: 8,2 g 
  • Tłuszcze nasycone: 2,3 g 
  • Błonnik: 3,2 g 
  • Sól: 0,7 g

SKŁADNIKI:

  • 96 g (4 porcje) Protein Bake Mix 
  • 104 g (4 porcje) F1 o smaku bananowym 
  • 140 ml mleka półtłustego 
  • 100 g masła roślinnego o obniżonej zawartości tłuszczu 
  • 1 (95 g) banan 
  • 1 jajko 
  • 2 łyżki cukru kokosowego 
  • Silikonową formę do pieczenia chleba (na 500 g ciasta) z powłoką zapobiegającą przywieraniu.

 

PRZYGOTOWANIE:

  • Rozgrzej piekarnik do 150°C. W dużej misce wymieszaj Protein Bake Mix, F1 o smaku bananowym, mleko i masło roślinne. Przekrój banana na pół, pokrój jedną połówkę na cienkie plasterki, odstaw. Rozgnieć drugą połówkę na purée i dodaj do miski. 
  • Dosyp cukier kokosowy i dokładnie wymieszaj. Przełóż masę do przygotowanej formy, wygładź powierzchnię szpatułką. Na wierzchu rozłóż plasterki banana. Piecz przez 45-55 minut, aż wierzch się zarumieni. Sprawdź patyczkiem, czy chlebek się upiekł. Podawaj. Rozgrzej piekarnik do 150°C. W dużej misce wymieszaj Protein Bake Mix, F1 o smaku bananowym, mleko i masło roślinne. Przekrój banana na pół, pokrój jedną połówkę na cienkie plasterki, odstaw. Rozgnieć drugą połówkę na purée i dodaj do miski. 
  • Dosyp cukier kokosowy i dokładnie wymieszaj. Przełóż masę do przygotowanej formy, wygładź powierzchnię szpatułką. Na wierzchu rozłóż plasterki banana. Piecz przez 45-55 minut, aż wierzch się zarumieni. Sprawdź patyczkiem, czy chlebek się upiekł. Podawaj.

To jest strona Niezależnego Dystrybutora Herbalife Nutrition: Marcin Czajkowski

JESTEŚ JUŻ KLIENTEM?

Twoja osobista relacja z Dystrybutorem jest kluczowa do osiągnięcia zmian w sposobie odżywiania, które chcesz uzyskać. Jeśli Marcin Czajkowski nie jest Dystrybutorem, który dotąd wspierał Cię w ich osiągnięciu, zachęcamy Cię do składania zamówień u dotychczasowego Dystrybutora. Alternatywnie, by kontynuować zakupy na tej stronie.

JESTEŚ JUŻ PARTNEREM HERBALIFE NUTRITION?

By złożyć zamówienie ze swojego konta partnerskiego odwiedź myherbalife.com