Wegańskie ciastka owsiano-bananowe
Szukasz zdrowej, smacznej i łatwej w przygotowaniu przekąski? Wegańskie ciastka owsiano-bananowe to doskonały wybór!
Połączenie owsa i bananów zapewnia mnóstwo błonnika, witamin i minerałów, które wspierają zdrowie na co dzień.
ILOŚĆ PORCJI
8 porcje
CZAS PRZYGOTOWANIA
15 minut
CZAS GOTOWANIA
25 minut
CAŁKOWITY CZAS
40 minut
Te ciastka, przygotowane z dodatkiem Tri Blend Select o smaku bananowym, są fantastycznym źródłem błonnika i białka. Stanowią świetną roślinną przekąskę, gdy przestrzegasz diety wegańskiej.*
* Nasze produkty zapewniają pełne korzyści odżywcze opisane na etykietach tylko wówczas, gdy zostaną przyrządzone zgodnie z instrukcją na etykiecie. Pełne informacje na temat wartości odżywczych znajdziesz na etykietach produktów.
Składniki odżywcze w porcji:
- Wartość energetyczna: 86 kcal
- Białko: 4 g
- Węglowodany: 16 g
- Tłuszcz: 1 g
- Błonnik: 2 g
- Cukier: 8 g
SKŁADNIKI:
- 1 porcja (40 g) Tri Blend Select Herbalife o smaku bananowym
- 1 dojrzały banan
- 80 g płatków owsianych (można użyć bezglutenowych)
- 60 ml niesłodzonego napoju migdałowego
- 40 g suszonych moreli
- ½ łyżeczki cynamonu
- 4 łyżeczki ekologicznego cukru kokosowego
PRZYGOTOWANIE:
- Rozgrzej piekarnik do 170°C (150°C z termoobiegiem).
- Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
- Zmiksuj wszystkie składniki (zostawiając 2 łyżeczki cukru do posypania) w mikserze, aż masa nabierze jednolitej, gęstej konsystencji.
- Łyżką wyłóż 1/8 masy na blachę do pieczenia i rozpłaszcz tyłem łyżki, formując ciastko o średnicy 8 cm. W ten sam sposób uformuj kolejne ciastka, wykorzystując całą masę.
- Posyp ciastka pozostałymi 2 łyżeczkami cukru.
- Piecz około 20 minut do zbrązowienia, aż cukier ulegnie karmelizacji.
- Wyjmij z piekarnika i przełóż na kratkę, by ostygły.